abstrakt konst

Abstrakt konst

image

Eftersom abstrakt konst är en av de mest populära formerna av konst i världen finns det enormt många olika tavlor med abstrakt konst. För att inte tala om hur många konstnärer det finns som utövar abstrakt konst i sitt arbete.

Varför abstrakt konst är så populärt kan man bara spekulera i, men många tilltalas av konst som inte är menad att föreställa något. Det kan upplevas som avslappnande att strosa runt på ett museum med abstrakt konst och fundera på vad man tycker att tavlorna föreställer. 

En konstnär som målar abstrakt konst strävar inte efter att skapa en exakt avbild av verkligheten, alltså så kallad realistisk konst. Istället använder man sig av att skapa målningar med symboler, olika linjer och färger för att skapa effektfulla mönster. Är man nybörjare och vill börja måla kan det vara en bra idé att börja måla abstrakt konst. Om man direkt ger sig på föreställande realistisk konst kan det lätt bli frustrerande om det inte ser ut som man tänkt sig. Abstrakt konst är mer tillåtande på det sättet då det ju ändå inte ska föreställa något särskilt. Fler exempel och inspiration hittar du på https://mynewart.se/abstrakt-konst där du kan se våra olika abstrakta tavlor.