Bussresor

Alla har vi åkt buss

Alla har vi åkt buss

Alla måste ha någon slags relation till bussresor. Att resa med buss är en slags kultur. Att sitta på bussätet och inte vara i kontroll över körningen samtidigt som man tittar ut genom rutan där naturen, vägarna och världen svischar förbi. Hela väskan är laddad med sysselsättningar för din bussresa. Du har mobilen laddad med både film och musik, hörlurarna är med och fungerande (du har naturligtvis dubbelkollat innan du satte dig på bussen). Kudden är med för att ta en tupplur då och då. Kortleken har du givetvis packat ned för att antingen lägga patiens med dig själv eller spela skitgubbe med din bussgranne på sätet bredvid. Självklart har du också packat ned klassikern som aldrig sviker: en god bok.  

 

Det hållbara sättet att resa på 

Att resa med buss är ett hållbart och klimatsmart sätt att resa på. Det är ofta även förenat med ekonomiska fördelar jämfört med att köra själv i en bil eller för den delen flyga. Numera kan man åka buss över i princip hela kontinenten till ett rimligt pris. Men även nationellt ser vi bussresor hela tiden, inte bara i kollektivtrafiken. När det ska arrangeras skolresor till exempel är bussen det naturliga alternativet. Det är helt enkelt ett himla bra färdmedel för att transportera en större grupp människor.  

 

 

Bussresor med mål  

Abonnera buss i Stockholm är definitivt inget ovanligt. Om man ser till de största elitlagen i fotbollsallsvenskan i Stockholm, Hammarby, AIK och Djurgården, så har i regel klubbarna egna bussar som de skjutsar spelarna i. Men supportrarna till lagen bokar ofta bussar för att kunna ta sig till bortamatcherna och följa sina lag. Då finns det inget mer överlägset alternativ än bussresor. I bussen får ett stort bortafölje plats, och ingen behöver vara den på förhand bestämda nyktra föraren eftersom ni har en bokad busschaufför med er.