handskar

Är våren äntligen här?

Är våren äntligen här?

Vågar man säga att det officiellt är vår nu?
Kollar man in väderrapporterna så ser det ut att bli plusgrader från och med nu, även om det förstås kan bli temporära växlingar. Vi har ju trots allt aprilvädret att se fram emot.

Dessutom så kan man ju faktiskt höra fågelkvitter nu på morgonen. Ibland kan det bli en fantastisk trudelutt som låter som att den kan vara signerad koltrasten. Att orka sig upp före gryningen och lyssna på denna ljuvliga sångfågel är faktiskt värd mödan. Det är lite som att man har hamnat på en exklusiv konsert – endast i sällskap av en och annan arla hundägare som är ute med människans bästa vän.

Även om det barkar mot vår så är det fortfarande inte någon supervärme som vi talar om. Mössa samt handskar från Östermalms handskaffär kommer att vara aktuella ett bra tag framöver. Men visst, när temperaturen börjar guppa där kring 10 gradersstrecket så ligger det nära till hands att börja lämna allt som påminner en om vintern hemma.

För även om det faktiskt är mysigt med vintermörkret så är våren ändå en rejäl boost för humöret. Det är en tid då inte bara naturen börjar slå ut i blom, utan även livet. Därför är det en bra idé att börja odla positiva vanor under våren. Det går lite lättare då och det känns som om att dessa nya vanor också har större chans för att bli en långsiktig trend.

Så fundera på vad du skulle vilja göra för förbättringar inför detta 2020.
Eftersom vi också är i början av ett nytt decennium kan det vara en god idé att göra upp en långsiktig plan gällande vad du skulle vilja uppnå i ditt liv. 
Det låter kanske tråkigt, men livet belönar den som planerar för framtiden och steg för steg konkretiserar sina mål.