lån

Att samla lån kan innebära bättre översikt och lägre avgifter

Att samla lån kan innebära bättre översikt och lägre avgifter

editorial

Det är dessvärre väldigt vanligt idag att man drar på sig många olika lån och krediter från olika banker och företag. Det är något som kan vara både rörigt och dyrt. Ett bra sätt att lösa det problemet kan vara att ta ett större lån som täcker kostnaden för de andra, så att man endast behöver bry sig om att göra en inbetalning till en långivare istället för flera olika. 

Räkna alltid på hur mycket det kommer att kosta när det blivit aktuellt att samla lån

Finns det funderingar på att lösa mindre lån och krediter med ett större så är det dock endast värt det om räntan blir lägre än vad den tidigare varit. Har man till exempel några lån med cirka 15 procents ränta så kan det vara bra att samla dem med hjälp av ett lån som till exempel har cirka 10 procents ränta, så länge inte avgifterna är högre såklart.

lån

Det är alltid viktigt att räkna på alla kostnader som följer med ett lån när man tänkt samla, detta för att säkerställa att man faktiskt tjänar på att göra det. Det är till exempel väldigt dumt att ta ett samlingslån som har högre ränta än smålånen och man bör aldrig låna mer pengar än vad man faktiskt behöver för att lösa sina smålån och krediter. 

Jämför olika alternativ som kan göra det värt att samla lån

Funderar man på att samla lån så kan man vända sig till Swiftbanker. Det är en portal där man kan jämföra olika lån som passar utifrån de uppgifter man fyller i. Behöver man till exempel 50 000 för att lösa småskulder så fyller man i det och får fram de alternativ som Swiftbanker tycker passar bäst utifrån de förutsättningar som finns.

Kom bara ihåg att noggrant räkna på vilka kostnader lånet kommer att innebära och se till att det är möjligt att följa avbetalningsplanen innan du ansöker om ett lån!