gitarr

Bli en mästare på allsång!

Bli en mästare på allsång!

Nu när hösten så smått börjar göra sig påmind gäller det att hitta projekt som håller oss muntra, även när det blir lite kallare. Det är som bekant lätt att bli tung i sinnet när vädret blir mörkare. Sedan en tid tillbaka så är ju till exempel kvällarna definitivt mer blå än orangea.

Det är därför man nu, just nu, ska passa på att fundera på vad som kan vara ett roligt höstprojekt. Kanske är det nu som du tar och beställer en gura från Danguitar och lär dig spela dina favoritriff. För även om det i huvudsak är elektroniskt producerad musik som gäller numera så har ändå gitarren – och det klassiska bandet – fortfarande en speciellt plats i våra hjärtan.
Det går helt enkelt inte att ersätta den där känslan av att samlas i en replokal med att sitta själv och påta i en studio.

Inte för att det är något fel med det senare. Det har gjorts massor av fantastisk musik av ensamma producenter. Däremot finns det något unikt som bildas när 3-4 personer samlas tillsammans och bara låter instrumenten tala.

Du vet säkert själv hur det känns när man är på en liten tillställning och någon börjar spela på gitarr och sjunga. Speciellt om det är en klassiker som alla känner igen. Det blir en väldigt fin stämning som både beror på sammanhanget, men även på minnena som folk har till just den låt som spelas.

Det finns liksom en anledning till att ”California Dreamin'” är en klassiker.

Nu har du alltså chansen att bli den där personen som plockar ned guran från väggen och får resten av sällskapet att stämma upp i allsång. Det är något av en gåva att kunna erbjuda andra människor, och sig själv, den där stunden då man tillsammans stämmer upp i en sång från hjärtat.