fönster

Dags att byta fönster?

Dags att byta fönster?

Att hitta rätt fönster till sitt hem kan ha stor påverkan både på husets utseende och energiförbrukning.  Fönster kallas ofta för husets ögon, något som kan få en att förstå hur viktiga de faktiskt är för hur bostaden uppfattas både inifrån och utifrån. Det är också viktigt att ha täta fönster som inte släpper ut värmen man vill ha kvar inne i hemmet. Är det dags att byta fönstren så kan det därför vara en god idé att välja de som isolerar tillräckligt bra och passar husets arkitektur.

Träfönster ger en naturlig känsla

För att krångla till det ytterligare så kan det också vara klokt att fundera över vilket material som passar bäst. Ett par av de vanligaste materialen som fönster tillverkas av är trä eller trä/aluminium. Fönster som är helt tillverkade i trä har ofta ett mer genuint utseende och är i regel billigare. Dessa fönster kräver dock mer underhåll jämfört med trä/aluminum.  

Trä/aluminium håller sig snygga längre

Ett fönster av trä och aluminum är dyrare men har också längre hållbarhet samt kräver minimalt underhåll. Man behöver inte måla dessa fönster eftersom aluminiumet skyddar träet mot sol och vind. Det enda man behöver bry sig om är att rengöra karmar och smörja beslag, då kan fönstret hålla en hel livstid och samtidigt behålla sitt fina utseende.

Kvalitetsfönster till bra pris

Den som är ute efter fönster till bra pris av hög kvalitet i trä eller trä/aluminium kan gå in på https://klarfonster.se/. Klarfönster erbjuder över 200 olika kombinationer av energibesparande fönster som samtliga kan måttanpassas efter önskemål. Med Klarfönster får man högsta kvalitet till rätt pris och de lämnar dessutom 10-års garanti. Det går att beställa deras fönster på egen hand i webbshoppen eller låta deras kunniga fönsterspecialister och installatörer sköta hela jobbet från start till mål.