psykolog

Dags för en inre besiktning

Dags för en inre besiktning

Det går inte alltid att lita på sina tankar.
Detta är en erfarenhet som många av oss har fått lära oss the hard way. Ibland så kan vi fastna i tankemönster, stora som små, små lurar iväg oss på villospår. I värsta fall kan dessa tankebanor vara djupt destruktiva – både för oss och för vår omgivning.

Det svåra är när vi har levt i denna mer eller mindre påhittade inre värld så länge att vi går vilse i den. Eller kanske så trädde vi in den så tidigt i livet att vi inte ens kan föreställa oss att livet skulle vara på ett annat sätt.
Ofta kan vi då få indikationer på att vi faktiskt har fastnat i dessa tankemönster genom hur livet ter sig. Mönster återkommer även här: Håglöshet, uppbrutna förhållanden, svårt att behålla jobb, att ständigt känna sig som att man är på flyt och ensamhet.

Nu behöver inte dessa fenomen betyda att du lider av några sorts psykiska villfarelser, men det kan ändå vara värt att utforska dem.
Genom att exempelvis samtala med en psykoterapeut i Malmö kan du få ett professionellt perspektiv utifrån på hur ditt liv ser ut.

Kanske är det så att det finns något uppenbart i ditt liv som pockar på uppmärksamhet – uppenbart för en objektiv part men kanske inte för dig. 

Egentligen är det inte konstigare än att vi besiktar bilen eller går till läkaren för att kolla vad det är som gör ont i ett knä. Men ändå tycks det sitta långt inne för oss att faktiskt gå att prata med en psykolog eller psykoterapeut angående hur vi mår inombords.
För att citera Winston Churchill så har vi inte något att vara rädda för förutom rädslan i sig själv. För bortom den så finns det liv som vi längtar efter och som vi förtjänar.