mitsubishi

Den bästa bilen kommer från Japan

Den bästa bilen kommer från Japan

Det är lätt att imponeras av amerikanska bilar som Ford eller Cadillac. Andra tycker att de bästa bilarna kommer från Tyskland och hävdar överlägsenheten hos exempelvis Mercedes. Sedan finns de även de som tycker att bilar ska vara lokalt tillverkade och därför finns det ingen annan att stötta än Volvo och Saab. Men i en diskussion om vilket som är det mest överlägsna bilmärket ska man inte glömma vad japanerna bidrar med. Biltillverkaren Mitsubishi är av japanskt ursprung och är ett märke som kämpat sig genom motgångar och kriser, till exempel asien-krisen på 1990-talet, men kommit ut starkare på andra sidan.  

 

Överlägsen titelmästare inom Dakarrally 

De flesta är kanske mest bekanta med Mitsubishi som representant inom rallyvärlden. Det är inte så konstigt med tanke på vilka framgångar olika förare har skördat genom att köra just Mitsubishi. Den som utmärkt sig mest får nog sägas vara finländaren Tommi Mäkinen som tog hem hela fyra VM-guld för Mitsubishis räkning på bara några få år mellan 1996 och 1999. Man var fullständigt överlägsen inom Dakarrallyt och rallyförare världen över önskade nog hårt och länge att få vara en del av Mitsubishi-teamet och representera denna japanska jätte inom rallybranschen. Det verkade ju helt enkelt som att det var Mitsubishi man skulle köra för att ta hem en VM-titel.  

 

 

Mycket personbil för pengarna 

Man ska dock inte begå misstaget och tro att Mitsubishi enbart är ett alternativ för rallyförare. Den japanska biltillverkaren producerar även personbilar för vanligt folk. Många väljer Mitsubishi för att det är en bil av hög kvalité men i de lägre prisgrupperna, vilket innebär att man får väldigt mycket bil för pengarna. Även i Sverige är bilmärket populärt, och en av anledningarna kanske är att man kan få särskild Mitsubishi Service i Stockholm där bilverkstaden specialiserat sig just på Mitsubishi. Ett bra tips den dagen bilen ska servas eller lagas.