tredjepartslogistik

Driv webbshop med tredjepartslogistik

Driv webbshop med tredjepartslogistik

Många är webbshopparna där ute och många fler lär de bli. Vår shopping har under de senaste åren förflyttats snabbt från fysiska butiker till online. En stor faktor är att vi enkelt kan handla dygnet runt via våra mobiler. En annan att det är billigare att handla online.

Att det är möjligt för webbshopparna att hålla lägre priser än fysiska butiker handlar helt enkelt om att de inte behöver betala dyra hyror för butikslokaler. De behöver inte heller ha personal som tar emot kunder under öppettiderna. Dessutom finns det tjänster såsom tredjepartslogistik som gör livet mycket enklare för dig som driver webbshop.

 

Vad menas med tredjepartslogistik?

För dig som aldrig har hört talas om tredjepartslogistik kan det kortfattat beskrivas som ett lager som sköter sig själv. Du som driver shoppen behöver inte hålla lager hemma hos dig, du behöver inte plocka, packa och skicka varor och du behöver inte hålla koll på vilka varor som finns eller tar slut i ditt lager.

Hur är det möjligt, tänker du då förstås. Helt enkelt genom att du har en tredje part som sköter allt det arbetet åt dig, till en lägre timkostnad än vad du själv någonsin skulle kunna klara av. En tredje part betyder helt enkelt att det finns en funktion, ett bolag, ett lager, mellan dig och slutkunden.

 

 

Så fungerar tredjepartslogistik

Tack vare mjukvara som är kopplad till webbshoppen på din hemsida så vet den så kallade tredjeparten hela tiden vad som beställs av dina kunder. Så fort en beställning kommer via din sajt plingar det till hos tredjeparten, som springer iväg och hämtar rätt vara från sitt enorma lager. Automatiskt räknas ditt lagersaldo ner, så att man har full koll. De packar denna vara och skickar den till slutkund, med din avsändare på. Även returhantering sker förstås via samma lager på samma smidiga vis.