företagscatering

Du välsmakande nord

Du välsmakande nord

Även om skillnaderna är mindre nu än förr så har vi fortfarande kvar regionala karaktärer på län och områden i Sverige. Nu var det länge sedan det fanns något Svitjod (förutom på Island, där Sverige heter just Svitjod) men den som reser runtom i landet hittar som sagt fortfarande lokala smaker, dialekter och liknande särpräglingar som ändå påminner om en svunnen tid.

Ett ställe som många av oss kanske aldrig har besökt är hela den norra delen av vårt land: Norrland. Det är nästan så att man vill kalla detta för en subkontinent med tanke på dess storlek och att en del av den ligger ovanför polcirkeln.
Nu har ju regionen börjar komma mer i ropet i och med att svenskarna dammar av den gamla nationalhobbyn vandring. Fjällturism är ett allt växande begrepp, inte alltid till fjällmiljöns fördel, som gissningsvis inte kommer att minska inom den nära framtiden.

Det är lätt att se lockelsen till denna del av vårt land, och vår nordiska natur. Fjällvärlden är på många sätt lika exotisk och utmanande som livet i den tropiska djungeln. Här råder nämligen fortfarande den uråldriga kampen för överlevnad mellan människa och miljö.
Få av oss skulle väl till exempel våga ge oss ut i de nordliga barrskogarna utan att ha med oss en guide som hade full koll på läget.

Vill man uppleva lite av ett ”best of” Norrland så kan man få den goda maten på Restaurang Knut i Stockholm. Här serveras regionala delikatesser som dessutom kan fås serverade genom catering.

Menyn finns på https://restaurangknut.se/ och det är inte utan att man börjar känna att vildmarken kallar till en medan man kollar igenom allt gott som går att få från denna del av Sverige.

För den som vill träna lite på vildmarkslivet inför en resa norrut så är det bara att traska ut i våra fantastiska skogar. Vi lever som bekant i ett land där äventyret väntar runt hörnet.