Hudvård

Effektiv hudvård för trött och torr hösthy

Effektiv hudvård för trött och torr hösthy

Oktober månad är här och kylan smyger sig sakta men säkert på. Luften blir i regel också torrare under hösten och vintern vilket kan ha ganska stor påverkan på huden. Förutom det så utsätts även huden för starkare kontraster mellan inomhus- och utomhusklimatet till skillnad från hur det är under sommaren. 

Skaffa produkter som passar din hösthy

Det är därför inte så dumt att lägga om hudvårdsrutinen något och ge huden precis vad den behöver. Det absolut vanligaste problemet när kylan slår till är torrhet eller att den tvärtom blir fetare. Det beror helt på hur din hud fungerar och om den reagerar med att försvara sig mot kylan och den torra luften genom att producera mer skyddande fett. 

Fukt och näring

Vad huden behöver mest oavsett om det handlar om torr eller fet hy är återfuktning och gärna extra näringsrika hudvårdsprodukter. Själva rutinen i sig kan fortfarande se ut som vanligt med rengöring, peeling, återfuktning och serum, det gäller bara att anpassa produkterna lite mer efter vad huden törstar efter. 

Rengör noga

Till rengöring är det bra att använda produkter som inte bara tar bort orenheter utan även återfuktar. För dig som har problem med riktigt torr hud är det dessutom bra att undvika rengöring som används ihop med vatten eftersom det torkar ut hyn extra mycket. Med en peeling går det att smidigt få bort döda hudceller och yttorrhet, använd en mild sådan cirka en till två gånger i veckan.

Fukt, fukt och åter fukt

Efter rengöring är det bra med en djupt återfuktande ansiktsmask som ger huden en riktig fuktboost. Ett serum kan komplettera masken för att ge huden ännu mer fukt och lyster. Sist men inte minst är det dags för en återfuktande kräm. Använd en fuktgivande dagkräm under dagen och smörj in dig med en extra återfuktande och närande nattkräm när det är dags att sova.

sephora.se hittar du allt som behövs för en välmående och rejält återfuktad hösthy, från rengöring till riktigt välgörande krämer.