Italiensk restaurang

En äkta Italiensk restaurang

En äkta Italiensk restaurang

editorial

I Sverige har vi alltsedan slutat på 1940-talet haft den italienska pizzan. Det var väl vårt första riktiga möte med den italienska maten på hemmaplan.Tack vare den italienska arbetskraftsinvandringen fick vi vår första pizzeria i Västerås 1947 och sedan har det fortsatt. Men det har hänt väldigt mycket med italiensk mat i Sverige sedan dess. Många restauranger har pasta och spagetti på menyn, men det är inte alla som har kockar som skolats i Italien.

Det finns en restaurang i Stockholm som tagit den italienska maten på allvar. På ciaociaoiv.com anlitar man skickliga kockar som vuxit upp, utbildats och arbetat i Italien för att få den rätta smaken. När man kommer dit inser man att italiensk mat är mycket mer än pizza och spagetti. En utsökt meny med allt man kan önska sig vad gäller kött, fisk och andra läckerheter från havet. Allt tillagat med den största omsorg och skicklighet.

 

image

 

En italiensk restaurang som gör måltiden till en kulinarisk resa

Det är inte bara maten som är utsökt utan hela atmosfären andas italienskt välbefinnande. Vinerna har valts speciellt för att passa menyn och där finns goda hemlagade efterrätter att runda av middagen med. Kanske får man också smak för att låta måltiden dra ut på tiden. I Italien är ett mat en sensuell upplevelse som man samlar släkt och vänner kring. Mat skall vara en fröjd för ögat lika mycket som för smaklökarna och därför ska man i lugn och ro njuta av tillfället.

På en äkta italiensk restaurang snålas det därför inte med smaker och skönhetsupplevelser. Alla råvaror är alltid färska och av högsta kvalitet. Höga krav på råvaror och ett gott hantverk är några av de saker som utmärker ett äkta italienskt kök. En välkomnande och varm atmosfär med känsla av Italien gör resten för att det ska bli ett minnesvärt besök.