elektriker

Ett riskfyllt arbete

Ett riskfyllt arbete

Det finns en anledning till varför man brukar sätta skydd för eluttag för småbarn och varför man plockar undan sladdar och ledningar för små valpar och kattungar. Anledningen är helt enkelt att de är väldigt farliga och innehåller elektricitet som kan ge dig eller ditt djur en stöt. Att få en elstöt är ingen trevlig upplevelse. Det är det inte heller för vuxna människor. Det finns ingen anledning till varför du själv ska försöka lösa ett elproblem som uppstått i ditt hem. Okej, att byta glödlampa är väl ganska riskfritt. Men om problemet är större än så är det också förenat med risker.

 

Stora och små projekt

Har man inte den ordentliga kompetens och verktygen som behövs för att hantera el och elledningar är risken stor att man utsätter sig själv för fara. Men som tur är så är vi inte lämnade till oss själva i sådana situationer. Det finns ju nämligen elektriker. De är utbildade i installationer och service kring elstationer och elanläggningar och fungerar som hantverkare inom sitt fält. De vet vad de gör både i stora och små projekt. Går strömmen i Globen försöker inte en vanlig vaktmästare lösa det själv utan ringer rimligtvis flera elektriker i stockholm som åtgärdar problemet. Du kan också ringa en elektriker om du till exempel ska anlägga utebelysning hemma på din altan.

 

 

Gedigen utbildning

Vad är det då som gör elektriker till sådana superhjältar som står emot ström? Har de superkrafter? Nja, de står inte emot ström och de är inte heller några superhjältar i den bemärkelsen att de har övernaturliga krafter som konkurrerar ut ström. Däremot har de en gedigen utbildning och vet hur man ska handskas med elektriska mojänger. Redan på gymnasienivå läggs grunden för elektrikerna som läser elprogram under tre års tid. Det är med andra ord en fördel att börja sin elektrikerkarriär i unga år.