LED lysrör

Fördelarna med LED-lysrör

Fördelarna med LED-lysrör

editorial

LED-lysrör känns som det naturliga valet när du vill ha kraftfullt och pålitligt ljus. Men det finns flera anledningar till att du bör välja LED-lysrör. Bland annat så kan vissa av dem lysa i upp till 50 000 timmar utan att tappa ljusstyrka. De bästa modellerna kan, förutom att de lyser länge och sprider ett behagligt ljus, även hittas i väldigt trevliga ljus-nyanser. Dessa är neutralvit, varmvit och kallvit. Lite beroende på vad du är ute efter så kan du med fördel välja någon av dessa nyanser. 

Att välja rätt LED-lysrör

När du väljer lysrör så är det viktigt att du också tänker på vilken befintlig armatur du har hemma eller på jobbet idag. Det är lite småtrist att upptäcka att man beställt hem ett lysrör för 2G11-sockel när man i själva verket har en 2G10-sockel. Det kan vara lätt att missa, så var noga när du väljer. Annat som är bra att tänka på är hur många lumen du behöver. De flesta led lysrör har bra spridning på ljuset och lämnar ett kraftfullt ljus trots att de förbrukar relativt lite el.

Dolda värden med bra LED-belysning

Har du en dimmer hemma så kan du med fördel inhandla en dimbar modell av lysrör. Då får du även friheten att själv justera styrkan på ljuset. Det brukar finnas dimbara alternativ till de flesta armaturer. Att ha bra ljus hemma och på arbetet är oerhört värdefullt. Var rädd om ögonen och slå ett slag för god belysning med LED-lysrör.

Två andra dolda värden med LED-lysrör, som blir mer påtagliga på sikt, är att både plånboken och miljön kommer att tacka dig. Eftersom de bästa LED-baserade lysrören håller så pass länge blir det mindre lysrör på soptippen och du behöver inte köpa lika ofta. Du sparar pengar. Äldre lysrör innehåller dessutom miljöfarligt kvicksilver, något som LED-lysrör inte har.