single-image

Från t-shirttryck till internationellt modemärke

Det danska klädmärket Vero Moda startades år 1987 av Troels Hoch Povlsen, efter att han sett orden “Vero Moda” tryckta på en t-shirt och fick idén att skapa ett klädmärke för kvinnor med samma namn. Vero Moda blev varumärket som kickstartade Bestseller-koncernens framgång, och två år senare introducerades märket i Sverige. Vero Modas målsättning är att erbjuda prisvärda, snygga och tillgängliga kläder för kvinnor på ett ansvarsfullt sätt, med hänsyn till modeindustrins påverkan på klimatet och miljön. Idag har Vero Moda mer än 800 butiker världen över, och märket har fått tillskott i form av ett antal undervarumärken som erbjuder kläder i samma anda, men med sina egna, unika egenskaper.

 

Prisvärda kläder för alla tillfällen

Vero Moda kläder utmärker sig genom sin stilsäkerhet och genom ett till stor del feminint uttryck. Märket accentuerar en klassiskt kvinnlig siluett, och klänningar och blusar dekoreras ofta med volanger, spets och skira tyger. Vero Moda har ett brett sortiment som innehåller såväl praktiska vardagsplagg i slitstarka tyger, som vackra kläder gjorda för de speciella tillfällena. Märket erbjuder även skor och andra accessoarer att krydda looken med. Sedan 2019 tillhandahåller Vero Moda kollektioner för kurvigare kroppar, genom konceptet Vero Moda Curve. Dessa kollektioner ingår i märkets arbete för ett mer inkluderande mode.

Vero Moda passar de flesta

Till skillnad från andra märken är inte Vero Moda avsett för en specifik typ av kund. Märket ser tvärtom alla kvinnor som potentiella bärare av sina kollektioner, och alla kvinnor som Vero Moda-kvinnor. På grund av märkets bredd finns något att upptäcka för alla, gammal som ung, klassisk som rebellisk, kurvig som smal. Förutom att shoppa direkt från märket går det även att vända sig till ett antal återförsäljare, till exempel hittar du märket hos Bekås Online, där du enkelt kan beställa kläderna på nätet och få dem skickade direkt till dig.

Leave a Comment

Your email address will not be published.