second hand

Fynda på second hand

Fynda på second hand

Alla som har sett nutida klassiska TV-program som “Antikrundan” eller “Bytt är bytt” vet vilka fynd som kan göras bland gamla dammiga saker man trodde hade passerat bäst före-datumet. Man får också upp ögonen för vad någonting är värt – som man inte hade en aning om. Det är en anledning till att handla på second hand. Men det finns många fler anledningar, och fördelar, med att leta efter begagnade prylar. Framför allt är det ett billigt alternativ. Du kan göra riktiga klipp och hitta exempelvis fina möbler eller kläder som skulle kostat det femdubbla om du köpt sakerna nyproducerade.  

 

 

Vandra i nostalgins korridorer 

Att handla på second hand i Stockholm och gå omkring i huvudstadens butiker med begagnade föremål kan vara en fantastisk resa på nostalgins vingar. Föreställ dig själv komma in i entrén, vandra genom sektionen för porslin och ljusstakar för att hamna på barnavdelningen. Du hittar kanske exakt den upplagan av Monopol som du och din familj spelade hemma vid köksbordet när du var barn. Du hittar kanske likadana gamla Bamse-tidningar som en gång hjälpte dig att lära dig läsa. Nu ser du chansen att återuppleva dessa stunder, kanske med din egna barn?  

 

 

Rädda planeten med second hand 

Det finns ett tredje argument utöver prislapparna och den sentimentala biten till att handla second hand. Du gör nämligen hela moder jord en stor tjänst. Det sliter enorm på vår planet i form av bland annat utsläpp när vi producerar nya saker i fabriker. Genom att handla begagnade prylar på second hand köper du saker som redan är i omlopp. Det vill säga de är inte längre nyproducerade men fungerar fortfarande bra. Inga nya utsläpp har behövt göras för att du exempelvis ska kunna köpa den där brödrosten. Istället för att slänga sådant vi inte behöver får någon annan person glädje av föremålet.