Hamburgare

Hamburgare - när du vill äta något riktigt gott på Östermalm

Hamburgare - när du vill äta något riktigt gott på Östermalm

Snabbmat används ibland lite som ett skällsord. Men att maten går snabbt att få på bordet är långt ifrån samma sak som att den inte håller hög kvalitet och smakar särskilt gott. Det finns nämligen inte mycket som slår en riktigt god hamburgare i matväg. Med högkvalitativa ingredienser kan hamburgaren bli en del av en gourmetmåltid, passande för vilken finsmakare som helst. 

 

Det finns hamburgare för alla smaker

Vi startar med toppen och botten. Med ett nybakat bröd, antingen ett långjäst surdegsbröd med ett lagom segt inkråm eller ett fluffigt briochebröd, har vi fått en finfin över- och underdel till en perfekt hamburgare. Däremellan kan man tänka sig en mängd olika komponenter för att skapa en hamburgare i var och ens smak. 

Kött är såklart en klassiker som huvudingrediens. Om det är färskmalet och handformat nötkött har man en utmärkt grund för en riktigt saftig burgare. Men kött är långt ifrån det enda goda alternativet. En grillad halloumiskiva kan till exempel vara väl så gott. För den som är vegan eller bara helt enkelt sugen på ett veganskt alternativ kan man tänka sig en kryddig kikärtsbiff som huvudingrediens.

Till detta läggs en smaskig sås. Kanske en rökig chipotlevariant, en het chilimayo eller en klassisk barbecuedressing. Vad önskar du mer på din perfekta hamburgare? Varför inte en krispig sallad, lite picklad lök eller kanske några smakrika ostskivor. Pommes frites är det givna tillbehöret, antingen vanliga eller sötpotatispommes.

 

 

Satsa på kvalitet för bästa smakupplevelsen

Det finns många populära hamburgerrestauranger och gatukök som serverar riktigt bra hamburgare runt om i landet. Det är värt att välja något annat än de största hamburgerkedjorna för att få en riktigt god och fräsch hamburgare. Om du exempelvis vill äta hamburgare i Östermalm kan du alltid hitta nylagade hamburgare gjorda på fräscha råvaror om du äter på Östermalmsgrillen.