Hudiksvall

Hitta församlingen för dig

Hitta församlingen för dig

Längtar du efter en hemförsamling? Många av oss längtar efter kristen gemenskap, men har ännu inte hittat en plats att kalla hem. Hur ska man då gå tillväga för att hitta rätt? Ett bra första steg är att söka på nätet efter församlingar i närheten. Som så mycket annat, vi kan ta gym som exempel, spelar närhet en avgörande roll för att vi ska ta oss iväg. Så kan det även kännas med kyrkan ibland. Vi vet att vi behöver höra Guds ord, men drar oss ändå för att promenera, cykla eller hoppa in i bilen mot kyrkan. Det är naturligt. Vi människor är bekväma och lata av naturen.Alla är välkomna till kyrkan

Det finns de som längtar efter den gemenskap som ryms i kyrkan, men inte vågar ta sig i väg av rädsla för att känna sig annorlunda och inte veta hur de ska bete sig. Om man inte har någon tidigare kyrklig erfarenhet kan det vara ett stort steg att ta sig iväg för att lyssna på en gudstjänst. Lyckligtvis är kyrkan till för just dem. Det finns ibland en uppfattning om att det inte är så, att man måste vara en god människa för att vara välkommen, men det är inte sant. Jesus välkomnar alla människor, alla syndare.

 Olika verksamheter

Många kyrkor har dock fler verksamheter än rena gudstjänster på schemat. Vanliga kristna moment såsom dop, begravning och giftermål ryms inte sällan med hemgrupper, barnverksamheter och ungdomsaktiviteter. Kyrkan har helt enkelt något för alla. Det gäller åtminstone församlingar såsom Höglidenkyrkan i Hudiksvall. Om du söker din plats och bläddrar runt bland församlingar i Hudiksvall bör du kolla in denna kyrka. Det skadar inte att ge det en chans. Vad har du att förlora? Förmodligen inte särskilt mycket. Däremot finns det mycket att vinna. Som gemenskap, svar och hopp.