Hotell

Hotell - ett tillfälle att koppla av

Hotell - ett tillfälle att koppla av

Du känner säkert igen känslan. Efter att ha tagit hissen upp till rätt våning och letat dig fram genom korridoren med mjuk heltäckningsmatta, står du slutligen framför rätt dörr. Du dubbelkollar att numret på kortet stämmer överens med siffrorna på dörren, sätter kortet i läsaren, och trycker ner handtaget. Visst, du kollade igenom bilderna på hemsidan innan du bokade, men i slutändan blir det ändå en överraskning hur just ditt rum ser ut. Sekunden mellan att du trycker ner handtaget, till att du öppnat dörren och kastar den första blicken på rummet, är fylld av förväntan.

 

Frukosten bland det viktigaste

Det spelar faktiskt mindre roll om hotellet du ska bo på är beläget på en solig semesterort, eller om du bokat in dig på stadshotellet i din hemstad. Att bo på hotell utgör en lyxig paus från vardagen, då du får tillfälle att slappna av och känna dig omhändertagen. En höjdpunkt med hotellvistelser för många är frukosten, som blir det sista tillfället att njuta innan det är dags att packa ihop och checka ut. Frukosten är en aspekt som gäster dessutom ofta kommenterar när de senare delar sin upplevelse med vänner och familj. När frukosten inte lever upp till förväntningarna drar det ofta ner kraftigt på det generella omdömet.

 

 

Utökad verksamhet

Idag associerar nog många hotell med fler saker än bara övernattning. Eftersom hotell för många symboliserar en paus från det vardagliga livet vill man gärna vara med om en upplevelse när man unnar sig ett besök. Många letar sig därför till hotell som förutom logi erbjuder till exempel spaverksamhet, och passar på att få massage eller andra typer av avkopplande kroppsbehandlingar. För att locka fler lokala besökare erbjuder även många hotell brunch på helger. Ett trevligt exempel på hotell i Gävle är Hotel Aveny. Läs mer och boka rum här: http://hotelaveny.eu/.