Bilverkstad

Jobba med bilar

Jobba med bilar

För många är det ett stort intresse att arbeta med bilar och det börjar ibland redan när man får sin första moped som tonåring. Genom att lära sig om motorer med enkel skötsel och reparation är det sedan naturligt att man även fortsätter lära sig om sin bils motor och övriga funktioner. Man går en utbildning till bilmekaniker och får sedan möjlighet att ägna livet åt sitt största intresse. Men att arbeta på en bilverkstad innebär inte att allt går som på räls. Ingen dag är den andra lik och personalen lär sig något nytt hela tiden.

 

Som en detektiv

Bilverkstad i Gnesta är dit man söker sig om man får problem med sin bil, får en anmärkning hos bilprovningen eller behöver utföra en bilservice. Som mekaniker nuförtiden ska man inte enbart kunna bilar utan man bör även kunna hantera den felsökningsdator som idag används av många bilverkstäder. Kombinationen av datorn och mekanikerns kunskap är det som löser de flesta problem. Men ibland kommer det in bilar på bilverkstaden som har problem som kan vara mycket svåra att lösa. Då kan det vara bra att ha olika erfarenhet mellan mekanikerna och även ha goda kontakter med andra bilfirmor där man kan få råd om gällande bilmärke och modell.

 

 

Leta sig fram

Ibland kan det ta tid och många försök innan man lyckats leta sig fram till vad som är fel med bilen. Men som kund behöver man inte vara orolig. Alla reparationer har en garanti som innebär att om delen som lagats går sönder inom en viss tid så sker en ny reparation gratis. Skulle man behöva så är det också många bilverkstäder som har en lånebil som man kan använda sig av tills den egna bilen är lagad och återlämnad. På det sättet minskar stressen både för bilägaren och för bilverkstadens personal.