Värmepump

Lönsamt med värmepump i Stockholm

Lönsamt med värmepump i Stockholm

editorial

Genom att byta värmesystem och installera en värmepump kan man sänka sina energikostnader med upp till åttio procent. Även om en värmepump kostar en hel del är det alltid en bra investering. Detta eftersom man förr eller senare alltid har igen pengarna. En värmepump bidrar även till att göra fastigheten mer attraktiv och ökar värdet. Det finns värmepumpar för både stora och små hus, men också för stora fastigheter och bostadsrättsföreningar.

Vilken typ av värmepump man ska ha beror på hur stort energibehov man har och hur omgivningen runt fastigheten ser ut. För att en jordvärmepump ska fungera krävs det att man har en stor tomt, medan en sjövärmepump bara passar dem med strandtomt. En bergvärme- eller luftvärmepump passar däremot de flesta fastigheter. Bergvärmepumpen har också den fördelen att den inte påverkas av de kalla årstiderna eftersom den tar sin energi långt nere i berggrunden. Den kan därför producera lika mycket energi vinter som sommar.

 

Värmepump

 

Enkelt och smidigt med totalentreprenad

Är man villaägare, fastighetsägare eller bostadsrättsförening som vill installera någon typ av värmepump i Stockholm ska man ta hjälp av ett företag som är expert på området. I Stockholm finns det flera olika företag som erbjuder totalentreprenad. Det innebär att de sköter precis allt, från besiktning av fastigheten för att hitta rätt värmepump, till installation och service. De kan till och med hjälpa till att demontera det gamla värmesystemet och att transportera bort det. 

Att välja totalentreprenad gör det mycket enklare och ofta även billigare. Men bytet av värmesystem brukar också gå snabbare. Det är alltid bra att jämföra priser mellan olika företag och det gör man lättast genom att ta in offerter. Sök på internet på exempelvis “värmepump stockholm”.  Då kommer det upp flera olika företag som är specialiserade på värmepumpar och där man enkelt kan fylla i en offertförfrågan via deras hemsida.