single-image

Möjligt att skicka paket till Indien

Det är många som klagar på posten. Lika säkert som man klagar på väder, oavsett vilket väder det är, lika säkert är det man klagar på posten. Är det inte för att posten är försenad eller fördärvad är det för att den numera bara tycks komma varannan dag. Det verkar finnas många anledningar att vara skeptisk till posten. 

Samtidigt är vi beroende av den, och det är möjligt att vi faktiskt underskattar den. Fattar du att du skulle kunna skicka ett paket härifrån Sverige ända bort till i princip var som helst i världen? Skicka paket till Indien är till exempel en ren baggis. Du kanske har en vän eller familjemedlem i Indien som behöver en kärleksfull påminnelse i posten. Då är ett så kallat “care package”, som det ofta kallas på engelska, en utmärkt idé. 

 

Två länder sammanlänkas

Att ett paket kan nå hela vägen från Sverige till Indien är egentligen ingenting annat än fantastiskt. Det är globaliseringen definierat. Det innebär att om du åker på utbytestermin, jobbresa eller till och med flyttar till Indien kan du fortfarande ta emot paket från Sverige. 

Du behöver med andra ord inte avstå svenskt lösgodis och Marabou-choklad bara för att du flyttat till Indien. Det kan skickas med posten. Fast chokladen riskerar förstås att smälta i den indiska värmen innan den når fram.

 

Stor industri

Poängen är att det finns möjligheter att sammanlänka två länder genom att det skickas paket mellan länderna i fråga. Det gäller för övrigt inte bara privata försändelser. Det finns en hel industri av paket som skickas mellan Sverige och Indien. 

Tänk bara på all import och export och alla företag som handlar med varandra. Det är rätt mycket som produceras i Indien och som vi vill ha. Men då kanske vi ska skicka ett paket i gengäld. Kanske ett Marabou-choklad i posten skulle uppskattas? 

Leave a Comment

Your email address will not be published.