lastpallar

Pallar som lagring

Pallar som lagring

Lastpallar är ursprungligen till för att placera gods på för enkel och säker förflyttning. Men idag finns det en mängd olika områden som man kan använda lastpallar på. Inom lager finns något som kallas pallställage och det är en slags hyllor i järn som endast består av tvärgående järnbalkar och ben. Meningen med pallställagen är att man ska använda lastpallarna själva som både hyllplan och till förvaring. Det är ett bra sätt att kunna lagra på höjden för både de pallar som anländer med gods på och för lösgods som man staplar på pallarna.  

 

Att bygga med

Eftersom lastpallar oftast är av trä och är mycket rejäla så kan man också använda dem till att bygga olika saker med. Köpa lastpallar, som man exempelvis kan göra hos http://www.pallinvest.se/, är numera inget som enbart företag gör för att packa gods på. Man kan även köpa in lastpallar för att bygga allsköns möbler och liknande. Soffor, bord, fåtöljer, hyllor och avskärmande väggar är bara några av alla de designförslag som man kan göra av lastpallar. Det går även att täcka in pooler och att använda lastpallar som grund vid tillfälliga eller enklare trädäck eftersom de är tunga och lätt går att fästa i varandra för stabilitet.

  

 

Gamla och slitna

En fördel med lastpallar är att de inte är behandlade med något medel. Därför går det alldeles utmärkt att använda sig av gamla utslitna lastpallar som bränsle i värmepannor och kaminer. En bra såg och en lördagseftermiddag så kan man ha gratis eller väldigt billigt bränsle för lång tid framöver. Men innan lastpallarna hamnar där så brukar man göra allt man kan för att laga åtminstone de mer robusta eu-pallarna. De är dyra i inköp och har en generellt sett mycket lång livslängd. Lastpallarna kan byta ägare många gånger innan de slutligen hamnar i någons kamin.