roterande borstar

Roterande borstar kan rengöra många utrymmen

Roterande borstar kan rengöra många utrymmen

editorial

Det finns vissa utrymmen, hålor och cylinderformade rör som kan vara svåra att rengöra. Då kan det vara bra och behändigt med en roterande borste. Att komma åt smuts och avlagringar som satt sig på insidan av ett rör kan kännas nästintill omöjligt. Med roterande borstar brukar det omöjliga dock bli möjligt. Det är för övrigt inte bara cylindrar som kan tjäna på att bli rengjorda av en roterande borste. Dessa fungerar ofta bra även på öppna ytor som behöver få sig en uppfräschning. 

 

Olika typer av borstar

Det finns många sorters borstar med olika material, beroende på vad du tänkt använda borsten till. Ska du få bort rost eller gammal färg med din borste? Ska din borste behandla träytor? Ta dig en funderare över vad du ska använda din borste till och välj sedan en som passar användningsområdet. Roterande borstar är bra grejer, men för att få det resultat som du önskar gör du bäst i att välja rätt borste till rätt sak. 

Det finns roterande borstar i alla möjliga former som passar för olika saker och gemensamt är att de kan göra under. De kan ta bort rost från en yta, få bort flagnande färg från en trävägg eller trämöbel och till och med polera mässing. Det finns lika många borstar som det finns användningsområden. 

 

roterande borstar

 

Roligt att restaurera med rätt verktyg

Att restaurera möbler är ett sätt att ta hand om det du redan har. Ge din gamla utemöbel ett gott grundarbete och en fin finish och sommaren är räddad. Att ha bra och rätt verktyg när du arbetar gör förstås processen mycket roligare. Ingen tycker om att stå med ett litet sandpapper i hand och försöka slipa bort färgrester från en utemöbel i evigheter.

Välj en roterande borste som så gott som gör jobbet åt dig, så kan du istället ägna dina krafter åt att välja vilken lasyr eller bets som din nygamla utemöbel ska få.