rubiks kub

Rubiks kub har flera spännande efterföljare

Rubiks kub har flera spännande efterföljare

Det finns flera olika varianter på det omåttligt populära 3D pusslet Rubiks kub. De bygger samtliga på samma princip, nämligen att alla sidor på 3D pusslet ska bli enfärgade men i övrigt kan de se väldigt annorlunda ut i form och ibland även färg. Några av de populäraste varianterna är Pyraminx, Megaminx, Skewb och Square-1. 

En Pyraminx kan vara ett bra nybörjarpussel 

Pyraminxtärningen är en pyramidformad variant av Rubiks kub, den har fyra sidor där varje sida består av nio mindre identiska trekanter. Pyraminxen anses vara en lättare variant av den klassiska kuben och är i dag världens näst bäst säljande 3D pussel efter Rubiks kub.

En Megaminx kan vara en bra utmaning efter den klassiska kuben

Megaminx är en tolvsidig tärning som på många vis påminner om den klassiska Rubiks kuben. Den har dock ett extra lager som innebär att man måste lära sig några fler algoritmer jämfört med original kuben. Det är därför en fördel om man kan lösa den klassiska kuben innan man ger sig på en Megaminx. Det finns flera varianter av Megaminx tärningen, men den vanligaste är den med tolv sidor där varje sida består av fem kantbitar, fem hörnbitar och en centerbit.

En Skewb är en kub med twist

En Skewb har samma form som en Rubiks kub, den är alltså kub formad, men den fungerar på ett helt annat sätt eftersom den roterar runt hörnen istället för att den som original kuben har sin axel i mitten.

Square-1 kan vara den svåraste Rubiks kub varianten

Square-1, vars fulla namn är ”Back to Square One”, är en rolig och annorlunda utmaning med en väldigt unik design eftersom tärningens form ändras under tiden du löser den. Det gör att utmaningen blir större och den är därmed en av de svåraste varianterna av Rubiks kub. 

Alla dessa varianter och fler därtill hittar du på https://mastercubestore.se/.