kattnät balkong

Säkra hemmet med kattnät till balkong

Säkra hemmet med kattnät till balkong

Katter är underbara husdjur som också kan vara väldigt busiga små varelser, om man är eller har tänkt bli kattägare finns det vissa åtgärder man bör göra för att katten ska kunna vara trygg då den är i hemmet, speciellt då den är ensam. Till exempel så kan ett balkongnät vara en viktig och bra investering och vill man att katten ska kunna vistas på balkongen ensam så är det ett måste.

En katt landar visserligen oftast på tassarna men den kan fortfarande skada sig om den hoppar (eller ramlar) från hög höjd. Därför ska man alltid ha balkongnät eller något annat som gör att katten inte riskerar att ramlar ner och skada sig på balkonger som är belägna mer än 5 meter över marken.

Olika fästningsalternativ beroende på förutsättningar 

För den som har en hyreslägenhet är det inte alltid man får fästa saker i balkongväggen och vissa gånger går det helt enkelt inte att göra det, då kan teleskopstolpar vara en bra lösning för att på ett smidigt sätt kunna fästa nätet på balkongen. 

Annars gör man det enkelt genom att borra hål i väggen och sätta dit krokskruvar eller genom att använda sig av brädor eller stänger som man skruvar fast på balkongens kant och/eller vägg. Det är också viktigt att se till så att nätet täcker hela balkongen och sitter tätt eftersom en katt kan komma igenom förvånansvärt små glipor.

CRT har flera kattnät beroende på behov

CRT zoologiska är en butik som erbjuder flera olika kattnät balkong. De har balkongnät i metervara samt även färdiga längder. Det går också att välja mellan transparent, svart och grönt extra förstärkt kattnät. Ett extra förstärkt nät kan till exempel vara bäst om man har en busig katt som tycker om att klättra på det mesta och även om den har en förmåga att tugga sönder saker.