svetsning

Sätt samman stål med svetsning i Stockholm

Sätt samman stål med svetsning i Stockholm

Det söta shetlandsponnyparet är inköpt. Nu börjar deras träning för att en dag gå som parhästar. Tillsammans ska ni bygga deras vagn. En vagn som är måttanpassad efter just dem. Många väljer att göra en vagn från en bilaxel, men ni ska göra en från grunden. Den ska vara fin, stor men inte för tung, och praktisk. 

Med stålrör svetsade ni ihop de olika delarna. Tack vare svetsens varma temperatur smälter man stålet och sätter ihop det. Hela ramen till vagnen kommer att byggas på detta sättet. När vagnen är klar och ponnyerna redo kommer ni att ta långa turer och njuta i naturen. Vem vet, kanske syns ni på Stockholms gator. 

 

Det farliga med svetsning

När man svetsar så kommer man upp i en helt otroligt hög värme. Flamtemperaturen kan nå hela 3200 grader. Tänk hur mycket skada den kan göra om den kommer i fel händer eller i okunniga händer. Därav ska man alltid anlita en svetsare när det behövs svetsas.

Röken som kommer ifrån olika metaller kan vara väldigt farlig att andas in. Den kan orsaka cancer, astma och andra saker. Det gäller att man har ett munskydd på sig,. Vilket man har beror på vad man svetsar i. 

 

 

Flera möjligheter 

Svetsning används inom flera olika områden. Man ser det ofta när man ska laga bilar, tillverka båtar och även, som sades ovan, hästvagnar. Många saker har man använt svets på. Behöver du hjälp med svetsning i Stockholm finns det tillgång till bra svetsare där: https://www.hofmeijer.se/svetsning.

Har du något som behövs svetsas ihop, gör det, det är snällare mot klimatet och plånboken att inte köpa nytt. Oavsett om det är för bilen, för cykeln, båten så är svetsning rätt. Det smälter ihop olika sorters stål och metaller. När det är svetsat kommer det att sitta ordentligt.