golvslipning

Slipa dina slitna trägolv

Slipa dina slitna trägolv

Vill du göra någonting åt dina gamla trägolv där hemma? Tiden brukar tyvärr se till att de kommer till en punkt då de antagit en väldigt gul nyans eller har blivit väldigt slitna och repiga. Inte sällan ser de både gulaktiga och slitna ut. Då är rätt behandling ofta att ge dem en rejäl slipning. De flesta trägolv brukar klara av att slipas ett antal gånger. Exakt hur många gånger beror på golvets tjocklek och hur mycket det måste slipas vid varje tillfälle.

 

Är det värt att slipa själv?

Ja, som rubriken lyder, är det värt att slipa själv? Eller är det bättre att ta in professionell hjälp? Svaret beror på ens eget tålamod och hur mycket man är villig att betala. Har du brist på tålamod och tycker det är värt att betala för att någon annan ska göra jobbet så är det klokt att ta in hjälp. Professionella golvläggare har de rätta verktygen och kunskapen för allt som har med golv att göra. Du slipper slitgörat och du får ett resultat som vittnar om kvalitet. De kan också hjälpa till med behandlingen av golvet efter slipningen.

 

 

Hur bär man sig åt?

Om du har gott om tålamod men inte så stor budget kan det vara en bra idé att slipa golvet själv. Om golvet är väldigt slitet med skador och repor behöver det slipas ner ordentligt, och då behöver du nog skaffa dig en riktig golvslipmaskin. Man måste inte köpa en egen, utan kan hyra en hos de flesta golvexperter. Då brukar man även få instruktioner om hur man ska använda maskinen på rätt sätt. Om det bara är den yttersta lacken som ska slipas bort så kanske det räcker med en enklare slipmaskin. När slipningen väl är genomförd väntar det roliga jobbet, nämligen att bestämma vilken behandling golvet ska få.