Bilservice

Ta hand om din fyrhjulade vän

Ta hand om din fyrhjulade vän

Det finns aldrig ett bra tillfälle för en bil att gå sönder. Därför är det viktigt att man tar hand om sin bil då och då och låter bilen bli kontrollerad och omhändertagen. Bilservice i Hudiksvall ska man boka med vissa intervaller som står i serviceboken och en väl ifylld servicebok är inte bara en trygghet utan även ett starkt försäljningsargument. Om köparen ser att bilservicen är skött så är det lättare att känna sig trygg vid ett köp.

 

Vad gör man på en bilservice?

På en bilservice kontrollerar man allt som går att kontrollera utan att skruva isär bilen och numera är det lättare att göra kontroller i och med intåget av datorer. En bilservice har vissa grunder som utförs och vid vissa miltal ytterligare tillägg. Alla lampor och vätskor kontrolleras och byts ut vid behov. Bromsar och däck tittar man på samt all elektronik. Vindrutorna och vindrutetorkarna ser man över. Motorn får en kontroll både genom okulär besiktning, en handdator och genom att lyssna på ljudet. Man tittar på instrumentpanelen för att se att ingen lampa lyser och att allt fungerar. Bilens interiör och säkerhetsbälten ska vara hela och fungerande.

 

 

Reparationer vid service

Det som oftast åtgärdas är också det som är utsatt för mest slitage på bilen. Det är olja och oljefilter som ofta behöver bytas. Vindrutetorkare och lampor, samt bromsklossarna. Men en bilservice är också ett sätt att upptäcka om något annat är fel eller på väg att gå sönder och därför är en bilservice som att göra en hälsokontroll hos en läkare. Ett fel som upptäcks i tid blir oftast inte lika allvarligt och dyrt. När det gäller priset för service så kan man i god tid börja hålla koll för många företag som utför bilservice annonserar och skickar hem reklam i brevlådan med erbjudanden om bra priser på service.