ridning

Ta upp din ridning i Stockholm

Ta upp din ridning i Stockholm

Som alla redan vet, Stockholm har allt. Dagarna spenderas med arbete och vännerna, ute på stan hittar man alltid på något. En favorit har alltid varit Kungsträdgården när träden står i full blom. Hur är det möjligt att något är så vackert? 

Vid några tillfällen har man även sett hästar här. Lydigt står de och väntar på att deras ägare ska ta bilder av dem. Tänka sig vilka fantastiska bilder det blir, bara utan hästar blir det helt magiskt. På tal om att Stockholm har allt, vem kunde tro att man kunde ha ridning i Stockholm stad?

 

Hästar är bäst, ingen protest 

Hästar är verkligen bäst, det finns inget tillfälle som är fel att spendera med dem. När man är glad, en härlig ridtur med ens bästa vän. Känna musklerna som kämpar under en, öronen spetsade framåt och suget att komma fram. 

När man är ledsen, borra in sin näsa under all den där manen. Bara krama sin häst och bli tröstad av den. Hästar är förstående och oftast väldigt snälla djur. När man bildar ett band med en häst, då har man en vän för livet. 

 

En sport för alla

Man behöver inte ha en egen häst för att rida. Istället kan man rida på en ridskola. På ridskolan får man ofta en väldigt varierad ridning för att få lära sig lite av allt. Ett vanligt upplägg kan se ut så här: ridningen sker en gång i veckan, ena veckan är det allroundridning, andra veckan är det dressyr, tredje veckan markarbete och fjärde hoppning. 

Såklart kan det se olika ut på olika ställen. Alla har olika kroppar, en del har en kropp som inte klarar av att sitta på hästen. Trots det kan det vara en sport för dig. Körning är väldigt populärt och roligt att göra tillsammans med hästen.