Tandläkare Järfälla

Tandläkare i Järfälla med expertis inom tandimplantat

Tandläkare i Järfälla med expertis inom tandimplantat

Ett tandimplantat består av skruvar i titan som opereras in i käkbenet. Det används för att ersätta en förlorad tand då det fungerar som en konstgjord tandrot på vilken en eller flera kronor kan fästas. Den stora fördelen med att implantat är gjorda av titan är för att det är en metall som har en unik förmåga att växa fast i käkbenet och går bra ihop med kroppens vävnader. Det gör också att implantatet med tiden kommer att kännas som ens riktiga tand. Det är viktigt att ersätta förlorade tänder eftersom kvarvarande tänder annars kan börja ”vandra” i munnen.

Ta hand om tänderna vare sig de är äkta eller konstgjorda

Man kan dela in en implantatbehandling i två delar, en kirurgisk och en protetisk del där den kirurgiska består av att implantatet opereras in i käkbenet och den protetiska av att tänderna tillverkas och fästs på implantatet. För att implantatet ska kunna hålla länge så är det väldigt viktigt att man sköter sin munhygien.

Trots att tanden inte är äkta så är det lika viktigt att sköta hygienen vid implantatet som det är att sköta sina riktiga tänder. Dålig munhygien kan nämligen leda till sjukdomar i vävnaden runt implantatet och i värsta fall kan det lossna. 

Det är klokt att vända sig till experter inom området

Hos Magicadental i Järfälla är de specialister på just tandimplantat och använder sig av säkra samt effektiva metoder. Produkterna som används vid en behandling kommer från tillverkarna Straumann och Neoss, vilka båda är välrenommerade företag som jobbat länge med att utveckla tandimplantat. Det innebär att man får ett implantat med garanti som är vetenskapligt framtaget för att fungera så bra som möjligt.

Magical Dental Group är ett modernt tandvårdscenter beläget mitt i Barkarbystaden. De är engagerade i tandvårdstjänster för barn och vuxna samt har även en akutmottagning för att kunna hjälpa till i alla situationer.