Av-Teknik

Underlätta arbetsdag och vardag med AV-teknik

Underlätta arbetsdag och vardag med AV-teknik

Tekniken gör ständigt att vardagen och arbetslivet effektiviseras. Det finns massor av hjälpmedel som till exempel gör att man kan få en bioupplevelse i hemmet, bevaka sin bostad även då man befinner sig tusentals mil bort på semester och datorprogram som gör att man på ett smidigt sätt kan hålla koll på och genomföra sina arbetsuppgifter. En av de bästa sakerna som tekniken erbjuder är möjligheten att kunna se och tala med nära och kära i andra länder samt även hålla möten med kollegor, partners eller kunder som befinner sig på en helt annan ort. Ett möte på distans kan spara mycket tid och pengar genom att man slipper resan. Det är dock väldigt viktigt att man använder sig av bra teknik för att mötet ska kunna fungera så effektivt som möjligt samt får det installerat av personer som vet hur allt ska sitta för att ge bästa möjliga upplevelse.

Ett företag som har bred kunskap inom AV installation är AV/IT. De har dessutom olika lösningar för mötesrum så att samtliga möten blir så effektiva som möjligt. Deras små mötesrum är anpassat för upp till fyra personer och innehåller en skärm och kamera samt kabelanslutning för dator PC, MAC eller smartphone. Deras medelstora mötesrum passar bra till 7-8 personer. Där installeras skärm med eller utan interaktivitet tillsammans med videosystem. Rummet kan behöva fler mikrofoner, styrning av mörkläggning och belysning samt rörlig kamera. De stora mötesrummen fungerar effektivt för 14 personer och uppåt. De innehåller samma utrustning som de medelstora mötesrummen men kan anpassas ännu mer med projektorer som ersätter eller kompletterar skärmar. 

AV/IT gör även installationer som är helt anpassade efter kundens behov. De utbildar dessutom kunder i användande för att man ska få full förståelse för hur systemet jobbar. Om man har en befintlig anläggning så utför AV/IT service på alla sorters anläggningar, både sådana som de levererat men också andra anläggningar som man behöver hjälp med.