trädfällning Skåne

Undvik olyckor – ta hjälp vid trädfällning i Skåne

Undvik olyckor – ta hjälp vid trädfällning i Skåne

editorial

Hur svårt kan det vara att fälla ett träd? Så tänker nog en hel del, framför allt nyblivna villaägare. De som levt i lägenhet under många år, som sedan flyttar ut till villa och bildar familj. Då plötsligt står de där och har en trädgård att ta hand om, och trädgården har en stor variation av träd i olika faser av liv och förfall. 

Då vill de nyblivna villaägarna kanske själva testa sina biceps och hugga ner några träd. Det är ungefär här som det faktiskt visar sig vara svårare, svettigare och mycket farligare än de trodde från början. De skulle ha tagit hjälp vid trädfällning i Skåne från första början.

En farlig syssla som kräver kunskap

Att fälla träd är farligt och kommer med många risker. Som privatperson bör man vara försiktig om man vill fälla träd på egen hand. Ett annat sätt är att ta hjälp av kunniga arborister. De använder sig av metoder som markfällning, sektionsfällning och fällning med hjälp av skylift. 

Sektionsfällning är den allra vanligaste metoden. Den innebär att arboristen fäller trädet i delar, där delarna firas ner var för sig till en bestämd yta – “drop zone”. De arbetar på ett strukturerat och tryggt sätt där olyckor undviks. 

 

trädfällning Skåne

 

Anledningar till att träd behöver fällas

Det finns olika anledningar till att träd behöver fällas. Den mest uppenbara är om ett träd har dött. Ett dött träd kan se ganska tråkigt ut i en annars fin trädgård. En annan relativt vanlig orsak till fällning är att trädet har fått en sjukdom eller blivit angripet av röta. 

Det kan också vara så att trädet innebär en risk vid storm, att det kan falla över ett hus. Det kan också helt enkelt vara så att en villaägare vill ha in mer sol i sin trädgård och därför behöver fälla några skymmande träd. Oavsett anledning så kan arborister allt om trädfällning, och de har säkerhet och trygghet i fokus.