Kompressorer

Vad är en kompressor?

Vad är en kompressor?

En kompressor är enkelt förklarat en maskin som komprimerar luften, och den kan också komprimerar annat. Man brukar dela in kompressorn i tre olika kategorier: axialkompressorer, kolvkompressorer och radialkompressorer. En kompressor har olika användningsområden, både inom industrin där man behöver en större kompressor för att driva olika maskiner och verktyg. En kompressor kan även användas i hemmet av olika anledningar. En lastbil använder sig också av en kompressor som driver motorn. En kompressor har som sagt många användningsområden. 

 

Kompressorer för privatpersoner 

Det finns många fördelar med att ha en kompressor – speciellt för en privatperson. En kompressor kan användas för att blåsa upp däcket, driva ett mindre verktyg i hemmet eller att blåsa upp fotbollarna. För privatpersoner finns möjligheten att hyra en kompressor istället för att köpa en direkt, vilket är speciellt bra om du inte planerar att använda den länge. På det sättet kommer du att spara pengar, men även se om en kompressor är rätt för dig. Det kommer också att finnas möjlighet att behålla den efter att hyrestiden har gått ut, eller att byta ut den mot en annan modell. 

 

Olika storlekar 

En kompressor kommer också i olika storlekar beroende på vad du har för behov. En större kompressor är designad för industrier där stora maskiner behöver att drivas. Oftast är en sådan på 100 liter. En privatperson behöver inte en lika stor kompressor, utan kan välja en som är mellan 20-50 liter beroende på vad för användningsområde kompressorn kommer att ha. Innan du köper eller hyr en kompressor kan du prata med din återförsäljare om vad som kommer att passa dina behov bäst. Behöver du hjälp med din kompressor i Stockholm? Då borde du kontakta http://www.tryckluft.nu/. Det är ett företag med mycket erfarenhet av att jobba med just kompressorer. De kan hjälpa dig med dina behov.