Hudvård

Varför solkräm, se mer här

Varför solkräm, se mer här

Som ung är det lätt att strunta i att skydda huden när man utsätts för exponeringen av solen. För de som är i mogen ålder kan det upplevas som frustrerande att inte nå fram. Få de yngre att förstå. För när man sedan tittar sig i spegeln en vacker dag har det plötsligt dykt upp fläckar i ansiktet som inte är särskilt smickrande. 

Det finns många olika typer av pigmentfläckar och en får man på grund av solskador. Inte från solning den senaste sommaren utan från långt tillbaka i tiden. Det är först när man når mogen ålder som de visar sig och kommer för att stanna. Om man inte behandlar dem förstås. Dessutom kan de små skadorna leda till betydligt värre sjukdomar.

Varför får vi solskador

När man befinner sig i solen reagerar kroppen instinktivt. Direkt går information ut som säger att huden måste skyddas. Genom ökad melaninproduktion skyddas huden och man ser det på att huden blir brun. Så färgen man får är när melanin samlas för att skydda. Därför är det viktigt att man hjälper huden genom att använda hög solskyddsfaktor både i ansiktet och på kroppen. Om man är nyfiken på produkter kan man se mer här

Solbränd utan sol

Det går att få en riktigt fin bränna utan att ligga och pressa hela dagarna. Ett sätt är att använda brun utan sol. Produkter som finns för både kropp och ansikte. Dessa krämer innehåller ämnen som i kontakt med huden aktiveras och gör huden brun. 

För att inte riskera att man blir “fläckig” gör man en peeling innan för att ta bort torra hudceller. Vissa produkter blir allra bäst om man först smörjer in sig med en bra kräm innan för att få ett så jämnt och snyggt resultat som möjligt. För att bibehålla den applicerade solbrännan behöver man upprepa proceduren med jämna mellanrum.